August er alt på hell

Det har vært og er mye trening av Lumen om dagen. Jeg har jobbet mot et tettere søk og bedre samarbeid. Med det så ønsker jeg større fokus mot meg, enda mer lydhør på fløytesignaler, spesielt på snu og kom. Jeg føler vi har hatt fin fremgang. Vi har hatt litt flaks også, med et par erfaringer i terreng. Lumen har hatt flere gode dager på jobben, og jeg håper det fortsetter sånn. Det kjennes i alle fall godt å flyte litt på den følelsen.

Når vi nå stiller til start på jaktprøve, er det for å lære og erfare, få tilbakemeldinger og se på det som en privat time for både meg og Lumen. Det kommer til å bli en artig høst, med nye opplevelser og mye læring.

Lumen er påmeldt flere jaktprøver denne høsten. Kampen om plassene er stor og det foretas loddtrekning om deltakerplass. Vi har fått tilbakemelding om plass på prøven som Agder skal gjennomføre. Så blir det spennende å se om vi får plass på de øvrige.

Fra noe av apport treningen, det ligger en film på Instagram. Følg link under⬇️

Det er hektisk med valp og Føyka fremstår omtrent som på bilde under 😂

Føyka er med på alt mulig rart og er i gang med retriever treninger.

Føyka er gått fra kallenavnet gullklumpen til Turbo Føyka, piraja, haien osv…

Føyka er en naturapportør. Hun tar alt! Å da mener jeg alt fra metall til fugl. Hun bærer å løper rett hjem med alt hun blir introdusert for. Her har jeg en kvalitet som jeg må prøve å ivareta på best mulig måte. Hun har fått gjort seg noen erfaringer nå, som er gull å ta med seg videre på vegen. Vi har startet litt med sitt og bli og nærsøk treningen. Vi trener på ro rundt dummy. Rog og respekt. (Respekt for apportobjektet). Det blir ikke mer kasting. Det blir å gå rolig, for utlegg av apport og så dreie fokus. Så skal hun få være eksplosiv på veg hjem.

Nærsøk signalet begynner hun å få en forståelse for. Det er moro. Det skal vi bygge litt videre på og jeg gleder meg til videre treninger i retriever klubben.

Det er veldig mye lille Føyka skal lære, jeg blir litt matt om jeg tenker på det😅🙈. Men vi tar litt om gangen og vegen blir til mens vi går.

Boken The Balance har havnet på stuebordet og jeg leser litt i den. Det er å regne for selve bibelen blant retrieverfolket. Der står utrolig mye bra! Det får meg også til å reflektere litt over treningene, gir ideer og forklaringer. Det er ikke alt jeg behøver være enig i, men det aller meste er godt stoff.

Føyka har gått sine første spor, pølsespor på grus. Jeg velger grusbaner å gå på for to grunner. Den ene er at det blir ikke på noe måte assosiert med retriever arbeidet og den andre er at jeg har god erfaring med den innlæringen fra før. Legger jeg et grunnlag for sporarbeid nå, så har vi noe å bygge videre på senere om vi har lyst til det.

Link til instagram hvor Føyka fikk «leke» seg litt med fugl, som ble brukt til trening av Lumen⬇️

Føykas første «linje»

Vi har gått ut, lagt ned en dummy, gått til bake og jeg slipper der.

Ro og respekt for dummy🙂

Ro og respekt for fugl🙂

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.