Jaktprøvedeby

I helgen stilte jeg og Lumen på vår aller første jaktprøve og vi har hatt en fantastisk men slitsom helg.

Prøven var i Statskog i Gjerstad så avstanden var overkommelig for oss, klokken ringte 05.00 begge dager.

Vi var 8 påmeldt begge dager og det var også reserveplass som ble oppfylt begge dager. Vi ble delt i grupper på 4. Første dagen var vi i siste gruppen og gikk ut med dommer og to skyttere i 13.tiden. Hele 7 fugl ble løftet på vingene av gruppen vår. Lumen var en av dem som kom i fugl. Etter 6 min søketid tok hun opp en orrhane. Det ble heftig for Lumen og hun satte rakettfart etter. Alt av Rios trening og fløyte nådde ikke gjennom. Det var såpass sterkt at hun brukte litt tid på å komme tilbake også. Fertgrop skulle også sjekkes nøye før hun tok seg sammen og kom inn. Lumen hadde dages største seiersfest og egenbelønning🙈😅🥳.

Søndagen var vi i gruppen som gikk først ut.

For vår gruppe kom ingen av hundene i fugl denne dagen. Jeg for min del synes det var bra, fordi jeg så jo dagen før hvordan det gikk. Dessuten trenger Lumen å jeg å jobbe med søket i prøvesituasjon. Med det så mener jeg på settingen og rammen i arbeidsoppgaven. Det at vi har tre andre hundeekvipasjer ganske nært innpå. Det er dommer som går i min rygg og vi har skyttere på hver side av meg. Dette er en helt ny situasjon for Lumen.

Jeg er godt fornøyd med søket hennes. Hun fikk jobbe tiden ut som er ca 40 min i begynnerklassen. Lumen mangler noe fart, det ble litt lite tempo, til gjengjeld dekker hun området godt og er nøye i det hun gjør. Avstanden til meg var helt perfekt, og vi hadde bra lydighet om du ser bort fra lørdagens rios. Jeg tror at tempo vil ta seg opp med mer erfaring i situasjonen. Når vi er alene så er tempo der det skal være. At det var et nytt og fremmed terreng kan også vike inn. Alt i alt veldig fornøyd med søket hennes. Og ikke minst, det vi gjorde mest av prøvedagene – å gå i følge. Her fikk jeg betalt for innsatsen jeg har gjort i sommer på å gå pent i bånd. Lumen var en drøm å ha med seg ut ❤️

Jeg har tatt en sjefsavgjørelse på å melde avbud til Presteseter som vi skulle vært med på til helgen igjen. Jeg synes det var bra Lumen kom i fugl lørdag, men hun skal ikke få for mange av den erfaringen der. Så vi skal legge ned mer innsats i rios trening før neste start.

Føyka har vært med hele helgen og oppført seg eksemplarisk. Mange timer i bil, men med hundefolk i Co, var det ikke vanskelig å få hundelufter og valpepass🥰

Noe av det aller hyggeligste er å treffe så mange nye mennesker. Hundefolk på sitt beste, jeg storkoser meg og føler meg virkelig hjemme i settingen. Arrangøren var fantastisk, med en knirkefri gjennomføring og premier og påskjønnelser til alle. En knall fin helg! Tusen takk til Spanielklubben avd. Agder 🤩

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.