Velkommen Moontorg’s J – Kull.

Tenk da var de her! 7 velskapte livlige valper ble født natt til Lørdag 09.03. Lumen viste at oppblokking var i gang tidlig fredag morgen. Vi har delt seng vi to den siste uken før fødsel. Hvordan skal jeg ellers kunne følge godt med og vite når alt starter. Ved tempmåling denne morgenen viste den temperaturfall. Nå vet jeg at valpene bør komme innen et døgn ca. Fredagen snirklet seg av gårde og da temp ikke var steget vesentlig om kvelden tenkte jeg at vi skulle legge oss for å få mest mulig hvile. Slik ble det ikke, Lumen ble stadig mer urolig. Valpekassen er satt opp for lengst slik at Lumen har et forhold til den før fødsel. Vi gikk dit så hun fikk grave og romstere som hun ønsket.

Lumen har lekket litt fostervann siste dager, kanskje ikke så rart mtp hvor stor hun var. Pressveer startet kl 22.54! Da er vi i fødsel.

Jeg var alene i timene oppblokking pågikk. Min yngste datter var på veg hjem på perm og kommer i hus bare minutter før første valp blir født. Det føltes trygt og ha henne her. Selv om hun var sliten etter nattskift og ikke hadde sovet på 24 timer, var hun med å tok i mot to valper før hun og Føyka tok natten. Det var godt å vite at hun var her mens det stod på.

Selv om du har valpekassen klar og tenker at her skal alt foregå er ikke hunden alltid enig i det. De går gjerne litt rundt. Bruker tyngdekraften og bestemmer selv. Kl 23.21 kom første valpen, en gutt – eneste valp som kom før kl 24. – født i gangen foran vedovnen. Vi forflyttet oss inn i valpekassen og her kommer resten til verden som perler på en snor. Siste valp ble født kl: 01.46

En flott fødsel uten opphold, jeg vil si den var etter boka.

Alle valpene veide 350 – 450 gr. Veldig jevne og fine. De små er på full fart opp i vekt og Lumen er fenomenal❤️

Nå er vårens valpeeventyr i gang og jeg ser frem til at valpene vokser omtrent i takt med at naturen våkner til liv ute 🐶🌷🐶🌷🐶🌷🐶🌷🐶🌷🐶🌷🐶

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.