Ferien er over

August er mnd jeg har satt av til å holde kurs. Det er alltid moro og jeg kjenner at det gir meg masse å se at deltakere responderer så bra på formidlingen og får til ting i praksis. Vi startet opp med valpekurs 5. aug. Jeg elsker valper. Det er små blanke ark som vi skal fylle på med masse gode erfaringer og treninger.

3. august ble Lumen 3 år🥳

Min lille prinsesse 💗

Føyka har fått sin 12 ukers vaksine. Her sammen med labradoren Birk på 11 år hos veterinæren.

8,8 kg veide frøkna nå.

Vi har fortsatt etter planen og Føyka har fått truffet flere voksne hunder av forskjellige raser. Kun hunder der jeg kjenner eier og stoler på hunden.

Her er hun på besøk i stallen, hvor det også er både hest og sauer.

Vi har vært flere ganger innom badeparken i Tvedestrand. En ypperlig plass og gå hvor man virkelig får trent på miljø. En aldri så liten vandring gjennom gatene har vi også gjort.

Føyka er en natur apportør, hun liker å bære. Dette sa også oppdretter og stemmer godt.

Det jeg og Føyka øver på om dagen er to, tre ting. Bytte leke mot leke. Bytte leke mot godbit. Jeg bruker bare bamser og det som virkelig er leker.

Føyka er tross alt en labrador og dermed veldig matglad. Det ble litt sterkt i starten med godbiter. For at hun skulle catche, ble det forkuler i en snusboks. For å få godbiten må hun til meg å få hjelp for å få tak i maten.

Hun tar ting fort synes jeg og vi får til mange bra bytter med forskjellige ting😀

Innimellom får hun servert forkuler ute, slik at hun må søke dem opp. Når dette pågår står jeg og fløyter søksignal. Så hun etter hvert forstår – at signalet betyr nesa i bakken begynn å let der du er. Har jeg forstått det rett er dette hva de kaller nærsøk i retriever arbeid. Søk nært der du (hunden) er.

Jeg kan ikke så mye om retrieverarbeid enda, man håper på å komme med i en treningsgruppe nå ila august for å se, lære og praktisere.

Mini dummyene kommer bare frem en gang om dagen. Det er ikke leker, men noe jeg tar frem og det skal være ekstra stas når vi holder på med disse.

Jeg kan som her, kaste den, eller bare legge dem i litt høyt gress så hun må lete den opp.

Føyka er en baby enda, og vi holder knaske på i to tre minutter.

Når Føyka er ny ladet, har energi i kroppen, eller får tokekak prøver jeg bruke energien på noen konstruktive øvelser som byttelek og nærsøk, men………

….. ikke alltid, for med valp så benytter du gjerne tiden de sover til å gjøre ting som ikke er så lett når valpen er våken. Som å vaske litt hus å sånn😆. Eller gå en fin tur med de andre hundene🤩

Så når valpen er ferdigladet har du mest lyst til å sitte med bena høyt😅. Likt for alle, med småtroll😇 Da er det gull å ha en Nanny Lumen som kan engasjere urokråka litte granne av og til 🥰

Vanntilvenning må til. Føyka har plumpa flere ganger. Hun har også lagt på svøm som en spontan handling. Men får hun tenke på saken, er det fortsatt vassing som gjelder. Så ingen svømmer enda💦💦

Til uken har jeg tanker om å starte sporopplæring med Føyka. Da blir det pølsespor på grusbanen. Jeg vil gjerne legge dette grunnlaget for henne nå tidlig, slik at vi kan ta det opp siden dersom vi vil drive mer med spor.

Sitt, dekk osv…, det har hun ikke snøring på hva er enda.

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.