Litt om treningene våre

Lenge siden sist, men dere som følger meg på Instagram vet at jeg ikke har gått i dvale. Innetreningene er i full gang og vi er fast i Sørlandets hundehall hver fredag morgen. Jeg har også noen treninger torsdager i hallen. Vi prøver å få til jevnt med trening ute, så det blir ganske mye hundetrening totalt sett i løpet av en uke. Jeg har nok stått litt ekstra på for å legge et godt grunnlag i Føyka som nå har passert 6. mnd!

Denne høsten har gått rasende fort synes jeg. Jeg har fått på plass og planlagt neste års kull. Lumen vil bli paret med Emil, som forsiden min viser. Kombinasjonen kan du lese om under planlagte kull. Emil er nylig øyelyst, UA og Lumen har time for øyelysing 5. desember.

Litt om treningene våre.

Lumen i fellesdekk med 6 andre hunder. Artig trening, hvor alle av forskjellig rase.

Lumen jobber med å få ned forventning. Hun har litt store ambisjoner når vi er i hallen, ikke at det egentlig gjør noe, men hun har noe lyd. Lyden er mest fremtredende under øvelser som inneholder bli. Når hun må sitte/ligge i ro over tid. (Piper). Kjede seg, ligger ikke for en welsh😅. Men også lyd om hun blir frustrert/ikke vet hva jeg ønsker, eller er overgiret. Jeg synes det vi har jobbet med har gitt bra resultater og det motiverer til videre trening, men jeg får nok ikke lyden helt bort i lp sammenheng. Når det er sakt, er det forventning skapt til hallen. Det er ganske annerledes ute. Når vi så jobber i hallen, er det på et lavere gir. Et gir som gir rom for å puste med magen og tenke seg om. Øvelser som er rolige.

Lumen i sitt ess💗

Optimalt sett skulle Lumen vært i gang en time før alle andre, eller fått en god runde med terrengsøk før lp trening. Jeg tror mange ikke skjønner arbeidskapasiteten til spanielen. Når jeg står ved bilen og Lumen nekter å hoppe inn. Ja, da får jeg kommentarer som; Hun er sliten nå🙈😆. De skulle bare visst, det er det motsatte som gjør at bilen er et dårlig alternativ for Lumen. Når vi skal dra ut og når hun er sliten, ja da hopper hun velvillig inn😃

Lumen har fokus på rovfugl som segler over oss.

Ute øver vi en del på å flytte fokus. At øvelsen rio(s) inneholdt så mye, var jeg ikke klar over. Men det å kunne flytte fokus, bryte av spotten til en apport for noe annet. Enten innkalling, over på annen apport eller gå fra apporten og over i en annen øvelse. Jeg har lært mye etter at jeg begynte med retriever arbeid, lest og trent sammen med andre. Uansett rase, retriever treninger er bra og inneholder mange gode og nyttige øvelser for alle.

Øvelser jeg trener med Føyka:

 • Jaktfot, (som å gå pent i bånd uten snus i bakken)
 • Lp fot
 • Sitt på fløyte
 • Nærsøk fløyte
 • Innkalling fløyte
 • linjetrening i mange varianter
 • Sitt og bli
 • Dirigering – lenger ut, høyre og venstre
 • Ikke bytte apport
 • Dekk, dekk og bli
 • Innkomst
 • Apport og avlevering
 • Det viktigste av alt, mye ro, i alle situasjoner

Føyka 6 mnd.

Mest av alt har Føyka hatt det veldig fritt, fått gå løs hele tiden og nesten aldri vært i bånd annet en under trening. Vi har vektlagt fremkommelighet i terreng, forsering av bekker og bygge en sterk og smidig hund. Å holde vekten hennes var i starten et kunststykke😅, men fra hun var 4 mnd, har vi klart det ganske bra synes jeg og vi fant balansen mellom foring og godbiter. Nå er hun passert halvåret og var da 20,3 kg. Ikke for stor og ikke for liten, men perfekt. Nytt tannsett er selvsagt på plass og vi beveger oss inn i unghundtiden med kjønnsmodning og det hele. Blir spennende!

Føyka blir lagt merke til hvor en hun er. Enten det er på besøk hos andre eller på treninger. Hun er så mild, utstråler hengivenhet, glede og willing to pleace. Hun har et oppsyn som både beveger og fanger de fleste. Jeg er fortapt i denne vakre sjelen av en hund 💗.

Mange sier jeg har vært flink med valpen. Det er selvsagt veldig hyggelig. Jeg gjør så godt jeg kan. Men alle skal vite at i Føyka ligger det kvaliteter fra vuggegaven, som jeg har fått helt gratis. Jeg føler på ansvar for å ivareta dette videre i henne, på best mulig måte.

Film fra linjetrening for en ukes tid siden. Det er moro når vi nå er kommet dit hvor vi kan lage oppgaver som går på minnebilde og begynne variasjon av tid. Her er første gang vi sender på linje etter minne.

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.