Om meg

Jeg heter Monica og er ekte 68 modell, altså ei godt voksen dame. Jeg er fra Tvedestrand, men bor nå i Arendal. Jeg er heldige eier av den fantastiske rasen welsh springer spaniel. At jeg skulle ende med denne rasen er en ren tilfeldighet.
Jeg er oppvokst med schæfer og har eid flere gjennom årene. Da av brukshundlinjer. Jeg har konkurrert og vært aktiv i Norske redningshunder, lydighet og bruks.
Da jeg kom til det at jeg skulle over til en mindre rase falt valget på WSS.  Valget ble tatt etter mange telefoner og mailer. Jeg takker alle som var med å lede meg til å treffe på gode linjer med et livlig temperament, godt jaktinstinkt, vennlig og harmonisk, mentalt stabil og godt gemytt.

Jeg er genuint opptatt av helse og funksjon hos hunder. Ser med triste øyne på all menneskeskapt dårlig anatomi og mentalitet. Med dette i tankene, entusiasme og begeistring over welsh springer spaniel har jeg et ønske om å kunne være med å avle frem gode individer.

Jeg har nå hatt rasen i over 7 år. Tre tisper har jeg hatt i mitt eie, det blir flere. I skrivende stund er kull nr. 8 født på kennelen. Jeg er takknemlig og ydmyk både ovenfor mitt oppdrett og valpekjøpere.

Jeg tilegner meg hele tiden kunnskap om rasen og jeg har satt meg inn i rasens opprinnelige bruksområde. Jeg har selv stilt til start på jaktprøve og gått til premiering. Jeg har vært med som observatør på flere Jaktanleggsprøver, apportprøver også jaktprøver. Jeg har sett spaniel på prøve fra BK til EK.

Noen utstillinger har vi vært på, men det er mest fordi jeg må, med tanke på avl. Det er ikke den aktiviteten som appellerer mest til meg. Det er bruksdelen som er spennende. Slik har det alltid vært og vil nok alltid være.

Hund er et utømmelig læringsområde både innenfor avl, men også mtp rasen, bruksområde og trening. Det er vel nettopp det som gjør det hele spennende og interessant. Jeg lærer noe hele tiden.

Jeg har sittet en 2 års periode i raseutvalget for welsh springer spaniel, underlagt avls og sunnhetsutvalget i Norsk spaniel klubb 2020/2022.

Moontorg 2016 oppdatert 2023