Jaktprøve premiering

Nei, det har ikke skjedd noe spesielt i treningen min. Lumen er fortsatt ikke helt til å stole på😅 i Rios. Men vi var påmeldt da avd. Telemark avholdt sin prøve 9. september. Siden jeg ikke hadde lange vegen lot jeg pm stå og stilte opp. Det var bra, for på denne dagen tok Lumen sin første premie. Vår 3 jaktprøve ga 3 pr. i BK klassen.

Igjen, Lumen var en drøm å gå med i flokk. Hun er eksemplarisk. Stille og følger bakfoten min fint. Lar seg ikke berøre av hunder foran eller bak. Hun er litt nysgjerrig på om hunden foran kommer i fugl og smetter frem for å ta en titt når vi stopper opp. Her ser dere ryggen på dommer som følger tett på ekvipasjen i søk.

Vi gikk også denne gang ut i gruppe på fire. Det var full pm. 8 stk. og vi var i gruppe to. Vi gikk ut ca. 12.30 og var ute i 4 timer. Vi hadde start nr. 7, altså nest sist. Søket vårt ble delt i to. Vi gikk først ca. 15 min uten at vi kom i fugl. Jeg er enda mer fornøyd med søket til Lumen denne gangen. Hun holder god kontakt, holder seg godt innenfor rødsonen og viser tydelig signaler når hun kommer i vitring. Lumen fremstod også mer selvsikker i søket sitt.

På tampen av andre slippet da dommer har tenkt å stoppe oss, skjer det noe. Lumen får opp farten og viser tydelig tegn til at her her det noe. Hun følger ferten et stykke, på ca 10 m avstand til meg. Hun løper på en fjellkant, etter en «løper» og titter bort på meg for å hode seg oppdatert på min posisjon. Da letter Orrhanen, ut fra kanten. Jeg ser den og tankene raser gjennom hode. Var den ikke stor nok, eller så ikke skytter? Her er jeg lammet et sekund til skuddet går. (Utrolig hva man rekker å tenke på kort tid). Da er det bråstopp på Lumen og jeg fløyter. Lumen er fast!

Innkallingen fra Rios stedet og Lumen er koblet. Fra da er det kast apport igjen. (Prøve uten felling). Jeg satte Lumen i søk igjen og etter et øyeblikk kom nytt skudd og fuglen faller. Lumen er rett foran meg da fuglen lander 5 m foran henne igjen. Jeg fløyter, her var det litt dårlig bremser. Men, hun sitter og jeg kan be henne apportere fuglen hjem. Noe hun gjorde fint som bare det💗

På denne jaktprøven fikk vi en 3 pr. Det var utrolig moro og vi er strålende fornøyd🤩

Team Moontorg😄

Lumen var eneste hund som kom i fugl i vår gruppe.

Lumen er også eneste welsh som har startet og gått til premiering på mange mange år. Det er litt ekstra stas synes jeg.

Tusen takk til avd. Telemark som arrangerte en flott prøve fra A til Å! 0800-18.00✅

Jeg har bestemt at vi frem til neste år skal prøve å få på plass en pålitelig fasthet i fugl og skudd. Dersom vi klarer det, skal vi gå flere prøver. At hun rasa litt mot apporten, tar jeg ikke så tungt, for det er egentlig vårt glansnummer.

Vi opplever, det er sant det som det sies: Alt kan skje…..

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.