Juli flyr av sted!

Det var virkelig hyggelig å treffe Birk med familie igjen. Jeg inviterte dem med på klubbplassen vår og vi hadde et par kjempekoselige timer sammen. Birk og Lumen kjenner hverandre godt nå.

Det er ca en løpetid siden sist de var her på besøke hos oss. Treffet er på dagen 3 uker etter løp og det luktet fortsatt interessant synes Birk.

Niclas er blitt en dreven mann i utstillingsringen og da han tilbød meg litt trening, takket jeg gladelig ja til det. Jeg tenker det er lurt å lytte til en som kjenner eksteriør fremvisning av rasen godt.

Her fikk jeg vist og forklart små detaljer som kan være kjekt å kunne, for å få vist frem hunden sin best mulig. Det var veldig lærerikt for meg, så det takker jeg varmt for. Utrolig digg med en privat time! Nå får vi se hvordan Lumen setter pels utover høsten, blir det bra, så kanskje vi tar med oss et par utstillinger i vinter.

Jeg har investert i tørkedekken til Lumen. Det tror jeg hun kommer til å ha veldig mye glede av utover høsten. Etter treninger i vått terreng, vannarbeid, regnfulle dager og ellers etter en dusj.

Det gjør at jeg kan legge henne i bilen med litt bedre samvittighet når hun er våt.

Så var vi nok en gang på tur. Bilen full, fire hunder er med. Føyka fikk derfor øvre etasjen i bur som står oppå buret til Rocky. Så her ser dere altså Føyka style, når vi kjører. En lykke at hun er så fortrolig med dette og sover lett både to og tre timer!

Jeg skal ikke si så mye om Føyka i denne posten, annet en at jeg kunne solgt henne to ganger😇

Turen denne gang gikk til damene i Bø.

Merete & Margit er gode venner av meg. Jeg var forloveren til Merete, da de giftet seg for 19 år siden. To damer som har holdt på med hund hele livet, og det var jo selvsagt i hundemiljø vi ble kjent.

Jeg skal ikke nevne meritt listene deres. Da ville posten bli for lang. Det som er verd å nevne er at Margit har vært NRH instruktør i 35 år, de driver Kennel Bøjentan’s og er oppdretter av Petit basset griffon vendeen og Bayersk viltsporhund. De har også Jämthunden Veng. I dag er det jakt, blodspor, viltspor og ettersøk som gjelder for dem begge to.

Ved siden av å være jegere gjør de en fenomenal innsats som ettersøk ekvipasjer. De har ettersøk for skadet vilt ved skadeskyting og påkjørsler over store deler av Telemark. De er også begge autoriserte dommere. Dette har de drevet med i ca. 25 år. Når vi er på besøk vet vi aldri, plutselig er de borte og ute på oppdrag.

Når jeg da overlater innlæring av blodspor til Margit & Merete for Marie og Tila – vet jeg de er i de aller beste hender og får profesjonell instruksjon og veiledning.

Margit med Marie og Tila.

Tanken til Marie er at Tila fortsatt er så «ung» at hun trenger noe de to kan gjøre, som spiller på Tila sine egenskaper, som de gjør sammen og som kan være deres hobby. En riktig god tanke!

Dagen vi kom opp, kom vi til ferdig lagt blodspor. Sporet var ca 4 timer gammelt. Som valp og ung hund har Tila gått en del spor, men aldri med blod. Jeg var spent. Igjen, den bekreftelsen på det arbeidet du legger ned tidlig i hundens liv. Det sitter! Tila synes blod var en god forsterker i sporet! Her er det Marie som må lære.

Det er mye å forholde seg til. Linebruk, lese hunden, vinden, terrenget osv..

Etter dette sporet ble Marie med Margit og la ut et nytt blodspor, med en helt annen vanskelighets grad. Dette sporet ble liggende natten over.

Det ble også lagt ut en test til bayervalpen Marte, på 5 mnd. Et viltspor som også lå natten over.

Jeg synes det er utrolig moro at Marie har fått samme interessen som meg og er så ivrig i alt hun gjør. Det å trene de hundene hun har, være innom litt forskjellig. Det gir en enorm læring, noe som hun for alltid vil ha med seg videre i livet. Å få god instruksjon er helt avgjørende når du starter med noe nytt. Å bygge sten for sten, tilegne seg kunnskap, prøve og feile. Det må vi alle sammen.

Viltspor med bayer valpen Marte 5. mnd. Hva skal man si……🤷‍♀️

Fantastisk!

🤩😍🤩

Det natt gamle sporet til Tila & Marie, gikk veldig bra!

Jeg tror tilbakemeldingene Marie fikk, er gjemt langt inne i hjerterota og vil være med henne resten av livet. Vi vet – at ros ikke gis, dersom det ikke er fortjent!

For en ung uerfaren dame, var dette en inntrykksfull, lærerik og fantastisk opplevelse💗.

Etter sporarbeidet gikk vi en liten rusletur, som Føyka også kunne være med på😍

Vi avsluttet med et lite gruppebilde 😃

Tusen hjertelig takk for oss – for denne gangen🥰!

Marie sin instastory på veg hjem💗

Lumen trenes jevnlig.

Her er vi på bane og trener rio. Vi har nylig også vært i skogen å trent sammen med @workingspaniel_felix_kaysa

En kveld Marie kom hjem, hadde hun kjørt på en trost. Den ble lagt på kjøla over natten og gjorde dagen etter nytten som objekt i luften i rio treningen. Den ble også apportert av hele tre spaniel. Så aldri så galt så godt for noe. Vi bruker det vi har😀

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.