1 uke med Føyka

Søndag formiddag 9.7 hentet jeg Føyka hjem🥰. Føyka er ei jaktlabrador tispe fra Kennel Amberslåtta i Drangedal. Fdt: 14.05.23

Føyka sov hele vegen hjem på fanget mitt, uten et knyst fra start til stopp. En gyllen liten hårball som har fått kallenavnet gullklumpen.

Jeg hadde planen klar for Føyka om hvordan vi skulle gjøre det her hjemme. Det er mye for en liten tass og flytte inn sammen med tre voksne ukjente hunder. Så Føyka fikk ikke hilse på noen av dem første timene. Hun fikk etter hvert hilse på en om gangen.

Ellers har jeg delt av huset, slik at Føyka ikke behøver forholde seg til de voksne hundene her hjemme enda. Det fungerer veldig godt og gir henne den tiden og roen hun trenger. Nå skal det sies at hun er blitt veldig husvarm og det på kort tid. Men med denne løsningen så faller hun fortere til ro uten å bli overtrøtt og forstyrret av andre. Litt mer jobb for meg, men det tror jeg lønner seg på sikt og er godt for valpen.

Føyka har en fantastisk god evne til å falle til ro og sover mye. Hun sover også hele natten gjennom💤. Hun sover i bur oppi senga. Dette er en midlertidig løsning som fungerer godt for oss begge. Etter hvert flytter selvsagt Føyka ut av soverommet.

Allerede på onsdagen var hun en time hjemme alene mens jeg gikk tur med Lumen, ingen problem. Å gå i dusjen mens hun sover – ingen problem. Hun sover ofte under stuebordet på dagtid. Eller i bil, eller i bur. Vi varierer litt for å venne til mest mulig.

Selv om Føyka er skjermet fra de andre hundene her hjemme, passer jeg på å gi Lumen gode opplevelser sammen med valpen.

Lumen synes Føyka er ganske kul nå og vil gjerne leke litt med henne. Det lover godt, de skal nok bli kompiser de to. Lumen er høyløpsk om dagen, men når løpetiden er på hell skal de få enda mer kvalitetstid sammen.

På Føykas første tur i båt så hoppet hun på vannet😱. Jeg hadde skudd båten fra land og stod med ræva til å øset, da jeg hørte et plask. Å der svømte Føyka rundt. Ja hun hadde vest og det var veldig greit med et håndtak å få løftet henne opp igjen med. Det ble en mye mer brå vanntilvenning en jeg først hadde tenkt🫣. Føyka ble ikke skremt heldigvis, bare våt. Hun har vært ute og vasset litt etter dette, så får vi se da om hun legger på svøm før badesesongen er over. Men det har ingen hast, vi tar det i Føykas tempo.

Hver dag denne uken har vi kjørt bil🚗. Det er viktig for meg at Føyka blir glad i bil og bilburet. Føyka blir heldigvis ikke bilsyk og har vært med flere ganger til klubbplassen vår. Der har hun sovet mens jeg har trent Lumen og det har gått over all forventning.

De første dagene så fulgte jeg veldig nøye med og var på bena så fort jeg tenkte hun måtte på do. I to dager var jeg det. Da veranda døren var lukket, pep hun og ville ut. Så da tenkte jeg at jeg lar henne være å ser hva som skjer. Døren her hjemme står bare oppe og hva skal man si….. Ikke et eneste uhell har hun hatt inne. Hun jumper ut på egenhånd når hun skal på do.

Hver dag prøver jeg å gi Føyka nye gode opplevelser. Alt hva hun opplever nå, vil være med henne resten av livet. En utrolig viktig tid som det ikke nytter å slurve med. Snart skal vi til byen å se på livet der.

Føyka er nok det vi kan kalle en natur apportør. Hun liker å bære på ting.

Her er et bilde fra fredagen hvor vi var på klubbplassen og traff en kongepuddel valp. Føyka var litt beskjeden i starten og brukte noen minutter før keimen var på plass og leken i full gang. En fin erfaring og opplevelse.

Føyka har absolutt krokodille fakter og biter på alt og alle. Når hun er i farta har jeg noen få ganger så vidt startet med omvendt lokking. Ved søk av forkuler har jeg så smått begynt å legge på søk signal med fløyte.

Om jeg skal si noe om Føyka etter denne første uken så er det at hun har en utmerket måte å finne ro på. Hun har et godt språk og er lett å lese. Føyka har også en super nese! Hun er frempå og møter nytt miljø på en fornuftig måte. Føyka er sosial og glad i folk. Føyka er en myk hund, og en førersentrert hund. Møter nye hunder med underdanighet og forsiktighet og jeg opplever at hun tar ting fort og er en smart valp. Veldig matglad😃. Jeg digger henne, jeg er imponert og jeg er;

KJEMPE FORNØYD!!!

Velkommen til oss Føyka❤️

Amberslåttas Sarah Barnaby

Jeg takker kennel Amberslåtta for tilliten 😍

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.