Hund hver dag!

Jeg har et konsept som heter Hund Hver Dag og det er et godt treffende navn. Jeg blir bare mer og mer fornøyd med akkurat dette navnet, for hos oss er det virkelig nettopp det! Hund hver dag.

Her kan du lese mer om Hund Hver Dag.

Det er vel ingen hemmelighet lenger – at om få dager flytter en ny liten hundevalp inn hos oss. Det er ei jaktlabrador tispe som skal hete Føyka.

FØYKA

Amberslåttas Sarah Barnaby

Føyka er oppkalt etter en genser i serien villmarksstrikk. Så etter hvert må jeg ta strikkepinnene fatt, for jeg har ingen Føyka genser. Hun er på stamtavlen oppkalt etter en karakter i Midsomer Murders Sarah Barnaby.

Jeg henter Føyka søndag 9/7 og jeg gleder meg vilt til å bli kjent med henne. Dette er en helt ny rase for meg så det er også veldig spennende. Føyka er en frempå lita tispe som gjerne er der det skjer. Hun har også talent for å bære – har jeg blitt fortalt. Jeg har to ganger vært på besøk hos kennelen. En gang før valpene ble født og en gang da kullet var 4,5 uker.

Jeg har ikke lagt noen slagplan for hva Føyka skal bli når hun blir stor, veien blir litt til mens vi går. Men å drive med retrieverarbeid blir det helt sikkert.

Jeg er så heldig å ha en bekjent som jeg har kjent i over 30 år.

Hun var den gangen også Schæferdame og instruktør i NRH. Jeg fikk min første grå bruks schæfer av Hilde.

Siden har vi hatt sporadisk kontakt. Hilde bor i Hallingdal men er nedover her hver sommer, på familiens hytte på Tromøya.

Bildene er fra tidenes morgen.

Hilde øverst og t.v. Jeg med to av hundene fra kullet.

Hilde er den jeg kjenner med bredest kunnskap innenfor hund. Hun har trent frem flere godkjente Nrh hunder og vært instruktør i NRH en mannsalder. Hilde har også mange års erfaring med Alaska Huskys og hundekjøring, hun var første dame som vant finnmarksløpet!

For ca 8 år siden fikk Hilde sin første jaktlabbe og har nå sin 3 jaktlabrador. I dag har hun 2 stk. Eldste er jaktchampion og den yngste er 1 år gammel.

Aik og Yuma.

Siste uken har jeg vært så heldig å fått trene med Hilde og hundene. Virkelig fått et innblikk i hva retrieverarbeid handler om, hvordan hun bygger opp øvelser og tips til gode bøker om emnet.

Jeg har fått sett dem i skogen, på åpen mark, i vannarbeid og lydighet. Jeg er full av inntrykk og inspirasjon! Fy søren så moro og lærerike dager dette har vært! Jeg føler meg veldig heldig.

Hilde er en helt spesiell person, hun vet hva som skal til for å bli god og hun vet hvordan det gjøres. Hilde har en ro over seg som er imponerende, ingen unødigheter. Klar og tydelig ovenfor sine hunder og de har et samspill og en kommunikasjon som er beundringsverdig.

Jeg har også vært med som observatør på BK jaktprøve for retrievere. Jeg så ikke alt arbeidet hundene gjorde, men ble tatt godt vare på av dagens skytter, som forklarte og viste meg det jeg ikke fikk sett av prøven. Tusen takk! Det er veldig lærerikt å gå med som observatør.

Innimellom hundetreninger er det et sus av sommer over Sørlandet. Den tradisjonelle Kilsundregatta’n var i helgen som var og jeg brukte dagene til å ta med meg Lumen inn i folkemylder. Vi øver på å gå rolig over lengre distanser og å bevare roen når vi setter oss ned. Det var startskudd, målskudd og samlingsskudd så til tider smalt det godt. Helt supert å få trent på dette, uten at det skjer noen verdens ting.

Jo en ting skjedde, vi fikk hilse til statsministeren, som har hytte her i Kilsund og er et fast innslag i tresjekte regattaen.

Men det brydde ikke Lumen, folk er folk tenker hun.

Litt bilder og film fra treningsdager med Hilde

Dagen i dag har gått til vask og klipp av welshene. Marie tok dem i dusjen for en skrubb med såpe og vann. Etterpå ble de fønet. Tila har faktisk litt pels nå, men Lumen er et sørgelig syn hva pelsen angår. Etter kullet røytet hun helt ned. Det er litt faner igjen på bena men det er alt. Uansett så gror det jo og ører, hals og poter fikk en god gjennomgang i dag.

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.