Jaktkursdag

Søndag 21. Mai gikk turen til Draxenrøya jakthunder og Anne Mansås på kurs mot jaktprøve.

Klokken 06 ringte klokken og før 07 var jeg og ei treningsvenninne i bilen på veg til Våle, ei bygd i Tønsberg kommune. Det var jaktkurs – rettet mot dem som har lyst til å starte på jaktprøve.

Vi fikk en fantastisk dag med individuell oppfølging og gjennomgang av alle momenter som en jaktprøve består av. Bortsett fra skudd. Vi var 6 stk. på kurset som startet kl 10.00 og varte til litt over 16.00 Perfekt antall!

Vi varmet opp tre og tre med RIO. Vi fikk da distraksjoner, passeringer og innkalling. Lumen er slett ikke verst på sitt signal nå, men jeg ser at å ta henne ut av markering kan være vanskelig. (bytte fokus ved dummy kast). Det skal vi øve mer på og legge på kommando for. Vi skal også trene inn flere sitt kommandoer. Lyd eller signal for sitt skal være. Ord for sitt, fløytesignal, skudd, vingeslag og objekter i luften. Ja, det er langt frem – vi tar det med oss på vegen videre.

Gjennomgang av apportøvelsen. Lumen har etter hvert blitt en stødig apportør, det jeg ønsker nå, er enda litt større intensitet hjem. Hun kan også finne på å komme med et startbjeff, det fikk vi også tips på vegen for å unngå. Vi skal prøve å utvikle apportøvelsen og begynne med dirigering og felt søk.

Søket var vi også selvsagt gjennom. Her ønsker jeg en mer lydhør Lumen. Dette er min første hund jeg praktiserer fløytebruk på og det har vært noe jeg har måtte venne meg til. Sitt signal er greit. Men vi må ha et tydeligere snu signal. I selve søket, der skal vi også legge ned mer jobb.

Jeg dro slettes ikke arbeidsledig hjem, her er masse å jobbe med. Men nettopp ved å gå kurs, får vi konkrete tilbakemeldinger på hvordan vi kan forbedre og utvikle oss videre i riktig retning.

Lumen var selvsagt også denne gangen ensom welsh blant fem jaktcockere og deres hyggelige eiere. Jeg ser jo tydelig forskjellen på disse to rasene, etter å ha vært en del rundt. Jeg vet godt hvorfor welshen ikke er førstevalget hos dem som ønsker å gå prøver. Welshen har en god porsjon selvstendighet og egenrådighet, som ikke alle verdsetter like høyt som meg. De arbeider også litt forskjellig i søket.

Men, det rører seg i både Sverige og Norge – så kanskje ser vi welshen på påmeldingslisten for jaktprøve snart. Det trenger vi, for det er mange år siden sist.

Veldig fornøyd med Lumen! Og veldig fornøyd med kurset!

Nå ser vi frem til siste kurset for oss denne våren. Vi skal på apportkurs med Siv Svendsen i regi av spanielklubben avd Agder. Jeg ble spurt om hva jeg skulle trene på, på kurset. Godt spørsmål, for å ha en plan er viktig.

På apportkurset skal vi trene på tyngre apporter og samtidig opprettholde fart – det er min plan.

Dette innlegget ble publisert i ukategorisert. Bokmerk permalenken.